Holla...
Tak boleh ngomel panjang...banyak agenda yang nak dilunaskan untuk hari ini.
Straight to the point, cikNor nak share kukis raya untuk kawan-kawanku sekalian. Kukis ni boleh kategori kukis yang agak mewah jugak sebab kos nak membuatnya agak lumayan...huhuu...
don't worry, rasanya memang sedap jadi berbaloi jugak kalau berbelanja besar untuk menikmatinya...sumpah tak nyesal punya...hehee
Resepi kukis ni cikNor dapat dari SINI
Terima kasih kepada tokeh biskut tu sebab tak kedekut pun untuk share resepinya, siap ada step by step untuk membuatnya. Moga rezeki beliau akan berlipat ganda lagi...insyaallah...
BISKUT CHEESE CADBURY
Sumber: Eryna Bizkitz
Bahan :
180 gm mentega
80 gm shortening
70 gm cream cheese
90 gm gula icing
1 biji kuning telur
1 sdb esen vanilla
Bahan B :
400 gm tepung gandum
80 gm tepung jagung
Bahan C :
1 balang coklat Cadbury (100pcs)
Cara-cara :
- Pukul bahan A hingga creamy.
- Masukkan bahan B, gaul sebati hingga jadi doh.
- Rehatkan dalam peti ais 15 minit.
- Terap / potong mengikut saiz coklat Cadbury.
- Kemudian susun coklat Cadbury atas biskut.
- Bakar selama 20-25 minit dengan suhu 140c, guna api bawah sahaja.
Selamat Mencuba
wow...kretif...
ReplyDeletesedap ni en Jajas :)
DeleteXcair ke coklat cadbury ni ms bkr??
ReplyDelete