Saturday, May 26, 2012

Back to School

Alamakk...terlewat update la, tu ar sibuk sangat mem-baking sampai berhabuk istana VILLAKAMIMICASAMAWAR ...
kalau nak tahu ni lah students yang sopan santun...tengok tu skema jer semuanya
SELAMAT HARI GURU buat semua warga guru...lambat wish, tak pe kan janji masih ingat. Hari guru paling bez dan happening tahun ni sebab kitaorang jadi students semula...wahh, seronok pulak bila ingat time notti-notti  kat sekolah dulu.

Apa agenda wajib semasa sambut hari guru???
  1. Perhimpunan pagi dan dengan perutusan khas daripada KPM.
  2. Ikrar Guru.
  3. Nyanyi lagu Guru Malaysia.
  4. Sukaneka (masa ni la nak tengok cikgu mana yang paling licik...hehe).
  5. Persembahan (rupa-rupanya cikgu pun ada bakat terpendam yang lain selain dari mengajar...).
  6. Jamuan (makan time berserta potong kek...macam sambut birthday gitu).
  7. Pertukaran hadiah antara guru.
  8. Dapat hadiah daripada anak murid (cikgu tak kisah walau anak muridnya hanya wish Selamat Hari Guru, cikgu...)
Ada orang kata hari guru hari cikgu syok sendiri sebab sendiri arrange-kan majlis pas tu beli hadiah dan tukar sesama sendiri...betul ker??? sedih gak bila ada yang cakap macam tu...kalau warga guru tak raikannya siapa lagi yang nak ingat pasal hari guru ni so tak kisahlah apa orang nak cakap, kan???

Tema hari guru tahun ini “GURU INOVATIF MELONJAKKAN TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA”. Semoga tema tahun ini akan menjadi inspirasi pada cikgu-cikgu sekalian yang ada di Malaysia ini untuk terus mendidik tanpa rasa jemu.
uikkss...semua dah bertukar watak...hehe
 Comel kan bila dah berpakaian macam students
 ini geng jejaka idaman malaya...pandai jer susun..hehee
Alamak nak main games apa ni??? kite tak tukar uniform lagi...
 owhh...nak kene lastik getahhh
 oke, tarik getah tu panjang-panjang pas tu lepaskan...
Macam-macam games yang kitaorang main hari tu...ini games yang menyebabkan semua orang basah kuyup...sebab belon tu isi dengan air so kene sambut dengan penuh kasih sayang kalau tak nak basah...boleh ke der???
cikNor tak sempat nak salin uniform sebab tengah jaga exam budak saringan khas LINUS so belasah jer lah...hurmm...basah kuyup gak la uniform cikNor tu...apa-apa pun it's happening beb!!!
Oke, cikNor dah salin kulit...ini main galah panjang pulak.  Seronok tengok gelagat semua orang kembali ke zaman kanak-kanak...
Wahhh...ini pose istimewa daripada cikNor...peace
hoyey, hoyey...dapat angpaw...toce...toce
Persembahan daripada group perempuan...senda gurau berseloka, semua pegang skrip sebab tak der latihan persembahan spontan gitu...hahaa...
ini pulak group lelaki...tengok Cikgu Besar cikNor yang pakai uniform sekolah tu...very de sporting
Orang lain duk sibuk kat lain kami berdua duk sibuk posing...haha...teruja pakai baju sekolah. yer la bukannya selalu dapat peluang pakai uniform sekolah cam gini kan, kan???
 tengok tu excited sungguh...ada lagi gamba kita berdua...haha
 Ini pula penyeri ofis SKBN, geng kerani & PAP kitaorang...
Kalau hari guru tak sah rasanya kalau tak nyanyi lagu GURU MALAYSIA. Bila nyanyi lagu tu rasa macam meremang bulu roma...ada aura rupanya lagu ni...cikNor suka sangat lagu ni sampai terasa sebak jer bila nyanyikannya sebab liriknya sungguh mendalam maksudnya.
 Wahhh...tadi berdua...sekarang bertiga pulak
 dan lagi...
Apa-apa pun kenangan 16 Mei 2012 memang best...semoga semua warga guru di Malaysia akan terus mencurah bakti dengan penuh keikhlasan dan tanggungjawab. APA YANG KAMI JANJI, TUNAI TETAP KAMI TUNAIKAN.

4 comments:

  1. ciknor nak tahu 2013 genap 10 tahun sy tgalkan sekolah menengah...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ker...alahaii...cikNor lak smpai skrg tak tinggal lg alam persekolahan...

      Delete
  2. nora ko pinjam bj sekolah sapa ni hehehe sweet la plak sukanyer aku.. rindunya zaman sekolah dulu2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju aku sendri la midah...dulu msa kursus BTN wajib pakai baju putih & tudung putih so aku cuma beli kain jer la tapi ko taw kain tu punya la besar kedabak dah ler tu labuh menyapu lantai aku kene gulung smpai 2X...hahaa...

      Delete