villakamimicasamawar

Saturday, November 16, 2013

Akhirnya...

Assalamualaikum...
Holla...
akhirnya barulah cikNor berkesempatan untuk menjengah villakamimicasamawar setelah sekian lama "bercuti". cikNor memang tak mampu nak sentiasa meng-update entry memandangkan sibuknya mengalahkan YB yang baru lepas menang bertanding pilihan raya...sungguh...memang tak mampu.
Sibuk dengan aktiviti co-business cikNor sebagai pendidik dan sibuk dengan hobi membaking cikNor...
Cuti sekolah baru jer bermula...harap-harap sempatlah meng-update entry.

TAHNIAH, buat calon-calon UPSR 2013 yang mendapat keputusan cemerlang!!! Buat yang kurang berjaya, jangan berputus asa sebab perjalanan kamu masih panjang jadi berusahalah untuk menebus kegagalan tersebut. KADANG-KADANG KITA PERLU GAGAL UNTUK MEMBINA KEJAYAAN...sebab apabila gagal kita akan lebih berhati-hati.

Alhamdulillah, sekolah cikNor mendapat keputusan 100% lulus buat kali ketiga...(dapat New Deal lagi, maka bersedia lagi sekalilah pemantauan NKRA daripada Kementerian Pelajaran...huhuu...). Tiga orang murid mendapat keputusan 5A. Tahniah, juga buat sekolah en Husband kerana mencatat sejarah sebagai sekolah dalam ranking pertama untuk daerah Jerantut dengan empat orang calon mendapat 5A dan juga 100% semua lulus...hurmm...sekolah cikNor kalah satu calon jer dengan sekolah en Husband. Sekolah kitaorang berada dalam kelompok Sekolah Kurang Murid...calon tak ramai tapi untuk maintain % sangat sukar sebab seorang calon mempengaruhi jumlah % yang sangat besar. TAHNIAH, buat semua insan yang bergelar pendidik.

Dalam masa sibuk dengan aktiviti sekolah sempat jugak membaking. Jom layan gambar-gambar di bawah...ini antara kek yang mendapat permintaan yang sangat tinggi.
Order from Puan Rohana Ramli

Order from Puan Rusmaniah Ahmad

Ini untuk "Rama-Rama Kecil" cikNor, murid-murid tahun 2

Order from Puan Juliahaliana Johari

Order from Puan Hafidah Abdul Rahman
haaa...itulah, itu kek yang menduduki carta selepas kek Red Velvet. Rupanya cantik dan of course ler sedap
sebab dipenuhi dengan coklat...budak-budak sangatlah sukeeee...hehee...

Insyaallah, nanti malam cikNor update lagi yer. Entry ni sebagai intro untuk warm up (^_^)
bye...bye...jumpa dalam beberapa jam lagi.


No comments:

Post a Comment